22 березня вся планета відзначає Всесвітній день води.
За висновками експертів ООН, більше 20 % населення Землі, а це майже 1 млрд. 500 млн. осіб, страждають від нестачі води, придатної для пиття та зрошування посівів. З кожним роком ситуація все погіршується: за останні 40 років кількість прісної води на людину зменшилася на 40%.
Нерозумне використання природних ресурсів, величезна кількість промислових та побутових відходів призвели до небезпечного забруднення ґрунтових басейнів планети.
В час технічного прогресу ми, самі того не усвідомлюючи, почали сприймати питну воду як належне. Зупинімось хоча б на хвилину і замислимось, що ми можемо зробити для теперішнього і майбутнього? Чи дійсно ми віддаємо шану благу, яке дає планеті життя? Чи дбаємо про бережливе ставлення до води? Чи залишимо наступним поколінням шанс відчувати, куштувати та використовувати цілющу кришталево-чисту рідину? Адже для набуття гармонії потрібно повернутись до витоків цивілізації.
Чи знаєте ви, що тільки в Україні жителям понад тисячі населених пунктів заборонено пити воду з місцевих джерел? Чи відомо вам, що лише 3% річок на планеті мають відносно чисту та безпечну за складом рідину? З кожним днем стан річок та озер погіршується.
Тож давайте  разом збережемо нашу планету блакитною — з усіма її океанами, морями, річками, озерами та джерелами! Лише таким чином ми забезпечимо чисте, здорове, квітуче і натхненне майбутнє, бо де є чиста вода, там є життя!
Довідково: День водних ресурсів бере свій початок з Конференції з навколишнього середовища і розвитку (ЮНСЕД), що мала місце в 1992 р. у Ріо-де-Жанейро. Генеральна Асамблея ООН у 1992 році (резолюція 47/193 від 22 грудня 1992 року) прийняла офіційне рішення про проведення Всесвітнього дня водних ресурсів, який нагадує всім жителям планети про значення і важливість води і продовження життя на Землі. З 1993 року офіційно на всій планеті стали святкувати Всесвітній день води. У цей день організація із захисту навколишнього середовища звертається до всіх держав, які існують на планеті, із закликом приділяти більше уваги захисту водних ресурсів планети і проводити конкретні дії на національному рівні.

Посилання